Casos reals, la prevenció: II – Delimitació de finques rústiques, com evitar litigis?

En aquest cas el client, propietari particular, va contactar amb nosaltres perquè tenia delimitat el terreny perfectament i volia un plànol que ho reflectís, per posteriorment portar-lo a l’Ajuntament i així poder fer altres tràmits que ara no venen al cas.

Vam anar a prendre les dades necessàries per delimitar gràficament el terreny, tenien fites recentment col·locades amb l’acord del veïns.

El fer el plànol que ens demanaven, sempre comparem con està el cadastre, i com sol ser habitual, la cartografia cadastral no tenia  res a veure amb la realitat.

xanet

Aprofitant que la delimitació era clara i consensuada amb els veïns, vam sol·licitar la seva signatura per realitzar l’acta d’atermenament, i amb la documentació necessària vam iniciar un expedient de subsanació de discrepàncies cadastrals.

 

D’aquesta manera, el client va quedar tranquil, el plànol que necessitava únicament per l’Ajuntament va servir per actualitzar diferències en la delimitació cadastral i per així evitar futurs conflictes.

Com en molts altres casos, s’iniciaran els tràmits per modificar les escriptures, o la modificació es farà quan hi hagi una transmissió de les finques, ja que amb la nova legislació, el més important és que les dades cadastrals siguin correctes.

 

 

Veure anteriors articles similars:

https://molltopografia.wordpress.com/2017/10/30/casos-reals-la-prevencio-delimitacio-de-finques-rustiques-com-evitar-litigis/https://wordpress.com/post/molltopografia.wordpress.com/585

 

Properament:

Seguirem compartint casos reals que ens anem trobant cada dia, per apropar-te una mica mes al mon de la topografia de propietat, o topografia de conflictes…

Per estar al dia en temes de propietat et pots subscriure al Blog o seguir-nos a Facebook, Twitter i Linkedin

Deja un comentario