Què podem fer davant les revisions cadastrals?

Durant el 2012, s’han realitzat Revisions Cadastrals a molts municipis, algunes totals i d’altres parcials, totes tindran efecte en el 2013, quan ens arribi el nou impost de IBI. En els propers anys seguirem rebent notificacions en municipis on no s’hagi actualitzat el Valor Cadastral en els darrers 10 anys. Poder,  com a propietaris preferiríem deixar les coses com estan, però en qualsevol cas sempre és millor tenir les dades cadastrals ben actualitzades, ja que podran afectar en el càlcul del nou Valor Cadastral.

Quan ens arribi una notificació de la Gerència del Cadastre, no ens podem quedar de mans plegades, i acceptar sense mes el que ens comuniquen. Ja que som nosaltres els afectats per els impostos, intentem que siguin el mes just possible.

A part del Impost sobre Bens Immobles, el valor cadastral també s’utilitza per el càlcul de diferents impostos com, Impost sobre la Renda de Persones Físiques, Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, Impost sobre Successions i Donacions, o Impost sobre Increment del Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana.

Si vostè ja rebut la notificació del nou Valor Cadastral per el 2013 i no ha revisat les dades, sempre hi és a temps, mitjançat els models de declaració cadastral, en qualsevol moment es pot sol·licitar una modificació de superfície, canvi ús del sòl, tipus d’immoble, ect… Veure Models Cadastrals

El que només podrà impugnar en un moment concret, és el Valor Cadastral establert segons Ponència de Valors. Per tant és especialment important revisar la Ponència de Valors de la seva zona just els pocs dies que ens donen quan rebem la notificació.

Consulti sense compromís la Gestoria Cadastral de Moll Topografia, professionals especialitzats en Cadastre i Propietat.

2 comentarios en “Què podem fer davant les revisions cadastrals?

Deja un comentario